Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

FAQ / Lysstyring

 

Dagens krav og ønsker om energieffektive smarte løsninger er sterkt økende i Norge, da kravene om energimerking av bygg har blitt strengere. Nortronic har i snart 20 år vært ledende i Norge på enkle energibesparende løsninger for Dali-DSI armaturer, eller bare av/på funksjoner for å spare strøm.

 

Vi kan levere tilstedeværelse løsninger med eller uten dimmesignaler, Vi har detektorer som passer til alt fra bøttekott til store idrettshaller. Bryterpaneler for dimming og/eller ferdig innstilte scenarier (lysnivå/settinger).

Våre produkter kan ofte kombineres med eksisterende anlegg, ny-anlegg eller ved utvidelser, for store energibesparelser.

 

I listen under finner du de mest vanlige spørsmålene vi får innen lysstyring

 

Kan alle 230V LED lyskilder dimmes?

Svar: Nei, det må være dimbare LED lyskilder.

Har Nortronic detektorer som kan kobles før 230V armaturer?

Svar: Ja vi har 230V/6Amp. detektorer for  montering i tak som detekterer 6m i diameter ved en takhøyde på 2,4m.. Anbefales i kontorer og mindre rom. Ved å montere detektorene i taket, er det også mindre risiko for vandalisme på lysets styring. Utover dette kan alle våre detektor løsninger detektere 230V armaturer ved hjelp av releer eller kontaktorer.

Hvordan virker akustisk deteksjon i et trapperom for en boligblokk?

Svar: AD500/600 detekterer «hører» både lavfrekvent og høyfrekvente lyder, og man kan stille inn følsomheten på begge individuelt (LF og HF) . I en boligblokk stilles følsomheten på LF noe høyt og HF noe lavt. LF hører lyden av trykkforandring når noen åpner dører i alle etg. (4-5etg.pr.mikrofon) og vil tenne lyset med en gang. Når HF er stilt lavt vil den ikke detektere biler eller andre lyder fra leiligheten etc., men bare opprettholde lyset ved hjelp av steglyder i trappen.

Hvorfor er det anbefalt med dimbare armaturer i kombinasjon med detektering? 

Svar: Har man dimbare armaturer kan en nivåvelger benyttes, som veksler mellom maks innstilt nivå - minimum og helt av. Lysrør har en anbefalt «på-tid» på 20 min., i denne perioden kan lyset dimmes ned og man sparer ekstra med strøm og levetid på arm. og lysrør. Er det LED armaturer senker man temperaturen rundt LED diodene noe som vil spare strøm og diodenes leve tid.  I kalde garasjer kan det være gunstig å veksle bare mellom min. og maks hele døgnet, da det kan ta opptil ett minutt før man har 100% lysutbytte fra ett kaldt lysrør. Er det en liten temp. i lysrøret, vil det gå til 100% med en gang.

Hvordan kan man enklest detektere en korridor på 35m? 

Svar: Vi har en PIR PD2200 for veggmontering som med standard linsen detekterer 40M i 100gr., dette er en 12V/DC PIR med potfritt svakstrømsrele som kan trigge releer eller små kontrollere (piller) for digitale styringer.  Man kan skifte linsene PD2200 til å se opp til 100 meter. Det er også mulig å montere PD2200 i taket på et palle- eller reol-lager for detektering av kjørebanene mellom reolene.