Velg visning:
Du har valgt:

Matter - en ny standard for Smart hus.

Med matter blir det mulig å få ulike smarthjem protokoller til å snakke sammen. Dette er en ny standard for å samle smarte enheter under en protokoll. Formålet med Matter er ifølge deres nettside, å gjøre det lettere å bruke Smart-enheter sammen, men også å gjøre dem mer stabile og øke sikkerheten uavhengig om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.Fordeler med Matter
 

Et homogent system
Matter-kompatibilitet gjør at enhetene kan jobbe sømløst sammen, slik at du kan sette dem opp med alle dine plattformer og koble flere Matter-enheter til hverandre. Kommunikasjon er alltid garantert – uavhengig av produsent eller (trådløs) teknologi.


Kommunikasjon via Thread
Tridonic-enheter bruker Thread-protokollen for mesh-kommunikasjon og drar nytte av dens fordeler som lavere energiforbruk, selvkorrigerende og sikkerhetsfunksjoner. Thead routere kan også integreres i produkter, noe som gjør hubber overflødig.

Brukervennlig installasjon
Det er enkelt å følge prosedyren for å sette opp Matter-enheter ved hjelp av en QR-kode eller kode som er printet direkte på produktene.


Fremtidsrettet
Hver dag slutter flere og flere bedrifter seg til alliansen, noe som betyr flere muligheter til å designe enda smartere applikasjoner.

 


Mektig alliance
Matter er ikke nytt, men er et resultat av et godt etablert samarbeid der de store selskapene så seg nødt til å samarbeidet for å komme frem til en felles standard som hjelper forbrukere til å kunne ha en smart hjem bestående av flere aktørers produkter. Denne alliansen ble tidligere kalt Connected Home over IP (CHIP). Samarbeidet har vært utviklet i CAS-alliansen siden 2019.

I CAS-alliansen har de kommet frem til en enighet der alle enheter som blir produsert skal nå være kompatible med en felles standard - og merket med Matter-logoen som kjennetegn.

Medlemmene i CAS-alliansen er mektige selskaper som Amazon, Apple, Google, Comcast og Zigbee-alliansen. Og som et ekstra insentiv skal det ikke betales en lisens for å bruke teknologien i Matter-standarden. Også Ikea, Samsung og Signify (Philips Hue) samt Huawei er blant selskapene som har sluttet seg til standarden.


Tridonic har blant flere hundre andre sluttet seg til Matter alliansen og har allerede disse produktene klare: